Zonnepanelen kopen Booischot

Zonnepanelen kopen Booischot

Installateur zonnepanelen Booischot

Ondanks de afschaffing van de terugdraaiende teller is zonnepanelen kopen nog steeds een slimme investering die rendabel is. Ontdek hier waarom.

Daarnaast kan u bij ons in Booischot ook terecht voor:

algemene elektriciteitswerken

domotica

laadpalen

datanetwerken & glasvezel

XL Electro

VRAGEN? OFFERTE?

CONTACTEER ONS

Zonnepanelen kopen Booischot

Op zoek naar een erkend installateur voor zonnepanelen in Booischot? Lees hieronder waarom zonnepanelen kopen nog steeds interessant is.

Is het nog wel een goed idee om zonnepanelen te kopen?

Ja! Zonnepanelen kopen blijft een slimme investering ondanks dat de terugdraaiende teller is afgeschaft. Enkel de terugverdientijd neemt meer tijd in beslag. 

Stel dat u 14 zonnepanelen installeert dan betaalt u daar ongeveer 5000 à 6000 euro voor.  Met een verbruik van 4.000 kWh per jaar levert dat een besparing op van ongeveer 430 euro op uw energiefactuur. 

Daarbij krijgt u een installatiepremie van ongeveer 1200 à 1300 euro waardoor u op circa 9 jaar alles terugverdiend. Hou er ook rekening mee dat u amper 0,11 percent rendement krijgt bij een bank. Met de installatie uit ons beschreven voorbeeld haalt u meer dan 10 percent rendement gedurende 25 jaar.

Is het een goed idee om te investeren in een thuisbatterij?

Een thuisbatterij kost ruim geschat tussen €4.000 en €10.000. Vanwege de prijs en de huidige wetgeving is een thuisbatterij een rendabele investering voor wie vanaf 2021 zonnepanelen installeert.

Premies thuisbatterij: tot eind 2021 kan je bij via de Vlaamse Overheid premies verkrijgen voor de aanschaf van een batterij. De premie bedraagt 250€ per kWh bruikbare capaciteit van de batterij, met een maximumbedrag van 3200€ per aansluitingspunt en maximum 35% van de totale investeringskost.

Goed om weten: als je een thuisbatterij en een hybride omvormer installeert, wordt 50% van de kost van deze omvormer in rekening gebracht voor de totale investeringskost.

Een batterij kan je helpen om je zelfverbruik te verhogen tot 60 à 80% (in plaats van 30% zonder batterij).

Hoeveel kan ik besparen? Laten we het voorbeeld nemen uit bovenstaande tekst. Het gezin heeft een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 4000 kWh. Ze kiezen voor een thuisbatterij van 5,8 kWh, waarmee ze hun zelfverbruik kunnen verhogen tot 60% (in plaats van 30%). De batterij kost hen na aftrek van de premie en inclusief hybride omvormer 2500€.

Zonder batterij bespaart het gezin jaarlijks 430€ op zijn elektriciteitsfactuur. Met batterij is dat 700€!

Erkend installateur zonnepanelen

Opvolging van A tot Z

Wij bieden ook na-service

We werken met topproducten van Q CELLS (zonnepanelen), SMA (omvormers), Van der Valk Solar (montage systemen) & BYD (batterijen).

De oriëntatie waarbij de panelen zuidelijk of zuidwest gericht staan, zijn belangrijk voor het rendement. Althans wanneer u geniet van de terugdraaiende teller.

Wanneer u een nieuwe installatie plaatst vanaf 2021, moet u de stroom die u niet verbruikt terug op het net zetten en krijgt u hiervoor slechts 5 à 6 cent, terwijl u veel meer betaald als u stroom van het net afneemt.

Zuidgerichte panelen halen hun grootste rendement op de middag, wanneer er vaak dus de minste activiteit is in huis. Hierdoor gaat u veel energie terug op het net moeten zetten tegen lage tarieven en zal u duurdere stroom moeten afnemen later op de dag.

Met een terugdraaiende teller is dit geen probleem, maar met een slimme meter kan u beter opteren voor oost- en westgerichte panelen. ‘S morgens doen de oostelijke panelen het werk en ’s avonds de westelijke.

Een bijkomend voordeel is dat u een minder zware omvormer nodig heeft waardoor u jaarlijks honderden euro’s minder prosumententarief betaalt.

Een combi van oost-westgeoriënteerde panelen en een thuisbatterij is de best mogelijke combinatie. Uw overschot slaat u op voor de rest van de dag of voor later gebruik. Met een batterij en de juiste oriëntatie stijgt het eigen verbruik van zonnepanelen van gemiddeld 30% naar 60 à 80%.

HEEFT U EEN PROJECT VOOR ONS?

XL Electro

Als zaakvoerders staan we elke dag op de werven. We staan steeds heel dicht bij onze klanten en die persoonlijke aanpak is een groot voordeel omdat we hierdoor heel snel kunnen bijsturen wanneer nodig.

We proberen altijd om iedereen zo snel spoedig mogelijk verder te helpen. Elke opdracht, groot of klein, doen we steeds met de glimlach.

We werken wel steeds volgens het principe dat we onze opdrachten altijd chronologisch afwerken.

Kwaliteit als voornaamste peiler

Met 10 jaar ervaring op zak weten we als geen ander wat de aandachtspunten zijn bij elk type project of probleem. Daarom dat wij ook altijd blijven investeren in de beste materialen en werktuigen om ons werk zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.

Transparant advies

Met alle beschikbare merken, materialen en apparaten is het voor klanten niet altijd makkelijk om een duidelijk zicht te hebben op het totale plaatje. Zo kan u prijsbewuste beslissingen maken of duurzame keuzes. Afhankelijk van uw voorkeuren zoeken we hierin steeds een goede balans.

We adviseren u dan ook graag op maat in alle openheid & eerlijkheid.

Afspraak is afspraak

Wij komen zelf niet graag voor onaangename verassingen te staan en we vermoeden u ook niet. We bespreken steeds vooraf wat er moet uitgevoerd worden tegen welk tarief en daar houden we ons ook aan. Goede afspraken, maken goede vrienden.

Premies & subsidies

Voor werkzaamheden aan de elektriciteit in een woning die minstens 30 jaar oud is, kan u vaak in aanmerking komen voor premies/subsidies. We raden altijd aan om dit steeds goed na te gaan.